A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хотівський академічний ліцей імені Левка Лук’яненка Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області
Levko Lukianenko Academik Lyceum of Khotiv

Екскурсії учнів та учителів до садиби Левка Лук'яненка

Дата: 29.05.2021 11:09
Кількість переглядів: 169

На запрошення дружини Левка Лук'яненка пані Надії учні Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук'яненка відвідали садибу в с.Хотів, в якій подружжя прожило разом близько 30-ти років. В цьому домі жив після ув'язнення і працював творець української Незалежності і один з найбільших борців за неї у XX ст. - Левко Лук'яненко.

Пані Надія провела екскурсію будинком та садом, показала кабінет і бібліотеку п.Левка, дала доторкнутись до оригінальних документів та рукописів, переглянути справи ув'язнення, розповідала про його шлях боротьби, а ще показала чернетку епохального документу для країни, написаного на зошиті рукою Левка Лук'яненка - Акт проголошення Незалежності України.

На завершення п.Надія показала спадок, що залишив їй чоловік - повний гараж книг, в яких зібраний досвід та думки політв'язня, борця, громадського та політичного діяча, філософа Левка Лук'яненка. Ще за життя він наголошував, що кожен, хто прочитає усі написані ним книги, може й сам стати "Левком Лук'яненком". А ще мріяв, щоб у їхньому будинку збирались для обговорення та дискусій активні та розумні молоді люди, яким далі розбудовувати Україну. Дякуємо Надії Лук'яненко, що сповнює волю п.Левка і відчинає двері дому, щоб передати молоді вогонь любові до України та боротьби за неї! 

«Ні в якому разі не зупиняйтеся! Не дозволяйте собі ніякого розчарування! Маєте розуміти, що наш шлях тільки розпочався»

Левко Лук'яненко

Мирослава Вертюк. КУЛЬТУРНА СПІЛЬНОТА Феодосіївської ОТГ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень