A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хотівський академічний ліцей імені Левка Лук’яненка Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області
Levko Lukianenko Academik Lyceum of Khotiv

Орден "За мужність" ІІ ступеня

Дата: 02.02.2023 14:57
Кількість переглядів: 88

2 лютого в приміщенні Хотівського академічного ліцея імені Левка Лук’яненка родині загиблого сержанта Дмитра Токара вручили державну нагороду – орден "За мужність" ІІ ступеня (посмертно).

Відповідно до Указу президента України № 395 від 6 червня 2022 року Дмитра Токара посмертно нагороджено за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, за вірність військовій присязі.

«Дмитро був справжнім воїном та патріотом своєї держави, який на власному прикладі показав мужність та відданість українському народу!» - зазначив представник Обухівського РТЦК та СП старший лейтенант Семененко Володимир під час вручення Ордену матері загиблого військового Вірі Токар.

На урочистій церемонії вручення нагороди були присутні мати, сестра Оксана та родичи військового, сільський голова Микола Пянчук, секретар сільської ради та заступник командира Добровольчого формування Феодосіївської територіальної громади Анатолій Походня спільно із членами ДФТГ, депутати сільської ради, учні старших класів та вчителі Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук'яненка.

«Героями не народжуються – Героями стають! Я дуже горда, що серед моїх випускників є сравжній воїн та відважний солдат, який довгий час захищав наш спокій, мир та нашу Україну» - зазначила перша вчителька Дмитра Наталія Сергіївна Кравченко.

Феодосіївський сільський голова Микола Пянчук у своїй промові вислов слова подяки матері загиблого воїна за виховання справжнього патріота України та наголосив на тому, що ім’я кожного загиблого воїна ми маємо зберегти у своїй пам’яті.

В 2014 році Дмитро Токар став на захист України у складі сил АТО у 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців.

Влітку 2014 року брав участь у важких боях на російсько-українському кордоні, у Приазов'ї, пройшов Іловайський котел, а взимку 2016 проходив службу біля села Авдіївка.

29 вересня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Дмитро нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

З початком повномасштабної війни був мобілізований і продовжив захищати Україну у битвах за Маріуполь, Бровари, Чернігівську область, Суми, Харків та Бахмут.

Дмитро неодноразово отримував бойові поранення, але завжди повертався до побратимів, та продовжував захищати нашу Україну.

Так, у березні 2022 року потрапив у військовий госпіталь, але після трьох днів перебування на лікуванні прийняв рішення повернутися боронити нашу землю.

Загинув Дмитро Токар 30 травня 2022 року з честю виконуючи свій обов’язок поблизу населеного пункту Миколаївка Донецької області.

Низький уклін і вічна слава Воїну!

Орден «За мужність» — державна нагорода, що вручається військовослужбовцям за проявлені ними героїзм і мужність, а також в інших випадках при виконанні службового, військового обов'язку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень