A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хотівський академічний ліцей імені Левка Лук’яненка Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області
Levko Lukianenko Academik Lyceum of Khotiv

Презентація нового шкільного меню

Дата: 02.09.2021 15:16
Кількість переглядів: 653

Презентували нове шкільне меню: учні Феодосіївської громади з вересня 2021 року будуть харчуватися по-новому

 1 вересня презентовано нове меню, яке було розроблено в рамках реформування системи шкільного харчування, що відбувається за ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

????Ця ініціатива впроваджується на основі програми покращення культури харчування "Нове шкільне харчування Cult Food" кулінарного експерта Євгена Клопотенка. Меню розроблено спільно з технологами, дієтологами та представниками МОЗ України.

? На дегустації були присутні учні 5- Б класу Хотівського ліцею ім. Левка Лук'яненка, представники виконавчого комітету та депутати Феодосіївської сільської ради, сільський голова Микола ПЯНЧУК, голова Обухівської районної державної адміністрації Олександр ГОМОН та депутат Київської обласної ради Сергій ЛЕВЧЕНКО.

??Під час ознайомлення з станом запровадження реформи системи шкільного харчування директор комунального підприємства «Фудсервіс» Антон ПРИХОДЬКО детально розповів про вже здійснені заходи по підготовці до нового навчального року, оновлення обладнання в харчоблоках, запровадження нового меню та системи оцінки задоволеності послугами харчування.

????Відтепер раціон учнів стане більш збалансованим і різноманітним. У новому меню обмежено кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження, соків, зменшено споживання хліба і картоплі, збільшено споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових.

Нові чотирьохтижневі меню включають:

????різноманітний раціон (страви повторюватимуться раз на 2 місяці, а не кожні 2 тижні);

????збалансоване та корисне харчування (зменшено споживання хліба та врегульована калорійність страв);

????160 рецептів, серед яких – традиційні українські страви (банош, шпундри, вертута, феодосіївський борщ, товчанка тощо);

????популярні страви світової кухні (пастуший пиріг, цінабон з корицею, чилі кон карне, лобіо та інші);

????безглютенові позиції (банановий бісквіт, булочка з корицею, печиво горіхове, млинці);

????різноманітний вибір каш (крім рисової, гречаної та вівсяної у меню додали булгур, пшоняну крупу, сочевицю та кускус).

Сільський голова @МиколаПЯНЧУК (Николай Пянчук) зазначив що впровадження нової реформи здорового харчування триває та найближчим часом планується заміна застарілого обладнання харчоблоків на нове багатофункціональне що забезпечить здоровим харчуванням дітей громади.

?Крім того, за ініціативи КП «Фудсервіс» у Феодосіївський громаді школярам буде запропоновано самостійно оцінювати якість надання послуг харчування через спеціальний застосунок на сучасному гаджеті, який буде розташовано в їдальнях кожного закладу освіти.

«Я радий, що наші дітки навчаються і виховуються в час нових, правильних і смачних реформ! Бачу, що дегустація нового меню прийшлася учням до смаку. І я поставив свій лайк, адже обід був дійсно смачним і корисним. Обухівський район справді може похвалитися прогресивними громадами!», - зазначив Олександр ГОМОН під час презентації оновленого меню.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень