A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хотівський академічний ліцей імені Левка Лук’яненка Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області
Levko Lukianenko Academik Lyceum of Khotiv

Ідея інклюзивної освіти

Дата: 21.02.2024 18:52
Кількість переглядів: 20

Ідея інклюзивної освіти – від соціалізації у школі до соціалізації у суспільство. Спільне навчання має не лише гарантувати право дитини з особливостями психофізичного розвитку не бути ізольованою від інших, а й забезпечити їй можливість відвідувати ту школу, яку б вона відвідувала, коли б була здоровою. Саме тому , відповідно до висновків ІРЦ та заяви батьків , у 2023-2024н.р. 9дітей здобувають освіту  в 8класах за інклюзивною формою навчання.

Початкова школа :1-А, Б, В, Г;    3-Г, 3-В,  4-В класи.

Середня школа:  5-Гклас.

 

Роботу інклюзивних класів у 2023-2024 навчальному році  було організовано дітям з особливими освітніми потребами з урахуванням індивідуальних особливостей та категорій труднощів.

    Реалізацію завдань інклюзивного навчання у закладі освіти забезпечують26 педагогів та 7 асистентів вчителів.

    Корекційно-розвиткові заняття згідно висновків інклюзивно-ресурсних центрів кожному нашому здобувачу освіти з ООП надають індивідуально (за розкладом) фахівці ліцею (вчитель- логопед, практичний психолог), залучені фахівці-консультанти ІРЦ.

 

Фахівці-консультанти  ІРЦ здійснюють оптимальний підбір форми навчання (інклюзивна, індивідуальна  ), супровід дітей під час навчання в школі , беруть участь у командах супроводу дітей з особливими освітніми потребами в закладах освіти, у розробках індивідуальних програм розвитку, підборі навчальних та корекційних програм, проводять корекційні заняття та навчають особливостям цієї роботи наших педагогів та батьків, бо тільки у тісній співпраці можна досягти результатів в цьому напрямку.

Інклюзивно-ресурсний центр бере участь у просвітницьких заходах на  базі навчальних закладів та громади:  конференції для батьків,  педагогів з питань проблем навчання, виховання та психологічної безпеки.

 

Згідно Плану роботи Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук'яненка на 2023-2024 навчальний рік із розвитку інклюзивної освіти заплановані та проведені заходи з інформаційно-роз’яснювальної та координаційної роботи.    Опрацьовані  Методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу дітей з ООП у 2023-2024 навчальному році.

Методичні рекомендації «Безпечне освітнє середовище. Надання індивідуальної підтримки учням з особливими освітніми потребами під час підготовки до реагування на надзвичайні ситуації».

З метоюпідвищення рівня кваліфікації педагогічних працівників для роботи з дітьми з ООП проведені наступні заходи:

Семінар-практикум для вчителів початкових класів, працівників психологічної служби, педагогів, що працюють з дітьми з ООП на тему: «Особливості навчання учнів початкової ланки освіти з порушеннями писемного мовлення»

 

 

Тренінг з підвищення кваліфікації вчителів початкових класів, вихователів ГПД та асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти Феодосіївської громади на тему: «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення»

Вчитель-логопед  Романюк Світлана Миколаївна  забезпечує обстеження, групові та індивідуальні корекційні заняття з учнями, індивідуальні консультації для батьків. Проводить цікаві тематичні заняття – зустрічі  для першокласників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень