A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хотівський академічний ліцей імені Левка Лук’яненка Феодосіївської сільської ради Обухівського району Київської області
Levko Lukianenko Academik Lyceum of Khotiv

Зустріч експерта з національно-патріотичного виховання Миколи Ляховича з учнями 10-11-х класів "Кого й на що надихали Герої Крут?"

Дата: 29.01.2021 12:52
Кількість переглядів: 150

29 січня в Україні відзначається річниця бою під Крутами, який для українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність.

Учні Хотівського академічного ліцею імені Левка Лук’яненка переглянули та обговорили з Миколою Ляховичем документальне відео про бій, що відбувся  29 (30) січня 1918 року біля станції Крути на залізничній ділянці Ніжин-Бахмач за  130 кілометрів на північний схід від Києва.

В бою під Крутами оборонці української державності отримали переконливу воєнну перемогу. Наступ ворога було зупинено на 4 доби, знищено  колії та мости, щоб перешкодити наступу.  Агресор мусив підтягнути нові сили, відремонтувати підірвані й поруйновані мости та залізничні колії, і лише після цього продовжувати свій наступ на Київ. Ця затримка ворога дала змогу українській делегації укласти Брестський мирний договір, який врятував молоду українську державність.

Сміливість та жертовність крутянців зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень